De shoot

Allereerst: wat leuk dat je geïntresseerd bent in een fotoshoot!

Hoe gaan we te werk?
We plannen een datum en gaan op zoek naar een geschikte locatie. Het is belangrijk dat je straks tevreden bent met hoe je op de foto staat, ik neem daarom de tijd om naar je wensen te luisteren.

Veel mensen vinden het toch wel spannend om voor de camera te staan. We doen alles lekker rustig aan en je zult merken dat gedurende de shoot die spanning verdwijnt. Ik zorg voor een ontspannen sfeer. Gemiddeld duurt een sessie 1 à 1,5 uur, echter ben ik pas tevreden wanneer jij dat ook bent!

Interesse in een familieportret? Mijn familie foto’s kun je lifestyle foto’s noemen. Dit houdt in dat ik graag zie wat voor mooie en prachtige band jullie met elkaar hebben als gezin. Jullie kijken vooral naar elkaar en maken contact met elkaar. Naar ‘het vogeltje’ kijken hoeft dus zeker niet! Uiteraard vertel ik hoe je kan staan en naar wie je moet kijken. Vooral met kleine kinderen gaan we ook lekker bewegen! 

"Spanning hoort erbij, maar naar een paar minuten ben je de camera vergeten"

Zwangerschapshoot Eerens fotografie

Nabewerking

Na de fotoshoot maak ik de eerste selectie. Foto’s die onscherp zijn vallen direct af. Om alles uit de foto te halen bewerk ik ze voor de eerste keer. De geselecteerde foto’s plaats ik vervolgens in een afgeschermde online gallery. Via je mail krijg je een link met bijbehorende inlogcode. Dit zal ongeveer 1-2 weken duren.

Dan is het tijd voor jou om uit de gallery een selectie te maken van foto’s die je graag digitaal wilt ontvangen. Bij elke boeking zit een standaard aantal foto’s inbegrepen. Zodra ik jouw selectie heb ontvangen ga ik aan de slag met de tweede bewerkingsronde.  Van het moment van jouw selectie tot het versturen van de definitieve bestanden kan ongeveer 1 week in beslag nemen.

Bij deze voorbeeld-foto kun je goed zien hoe anders een foto kan worden. Alle informatie zat al in deze foto, er is dus niets aan toegevoegd met bijv. Photoshop. 

"Nabewerking is belangrijk, omdat je dan alles uit de foto kan halen wat er in zit"

What to wear?

  • Allereerst: trek iets aan waar jij je prettig in voelt!
  • Vermijd drukke prints en logo’s, deze trekken namelijk erg veel aandacht. Zonde, want het gaat juist om jou!
  • Houd rekening met de gekozen locatie. Donkere achtergrond = lichte kleding en andersom
  • Neem meerdere setjes mee. Ook leuk voor de diversiteit van de foto’s
  • Bij groepsfoto’s is het handig om de kleding op elkaar af te stemmen. Dit zorgt voor eenheid in de foto. 1 kleur in verschillende tinten is prima, maar vermijd verschillende kleuren binnen de groep.