Familieshoot geboekt, wat leuk! Maar wat kan je verwachten?

Een fotoshoot met je familie: lekker ongedwongen en genieten! Je bent trots op je familie en wilt dit om welke reden dan ook graag op een moment vastleggen. Mijn doel bij een familie reportage is om spontane foto’s te creëren. Er hoeft niet traditioneel geposeerd te worden. Ik geef ‘opdrachtjes’ waardoor je niet na hoeft te denken over hoe je moet staan, lachen of waar je die ene arm nou moet laten. Zo ontstaat er een ongedwongen sfeer en krijgen we de mooiste beelden: Lachende kinderen, trotse vaders en moeders, opa’s en oma’s die vertederd naar hun kroost kijken. Hoe mooi is het dat ik getuige mag zijn van al die liefde en die sterkte familieband!

Locatie

Via de mail of telefonisch hebben we afgesproken elkaar op een bepaalde locatie te ontmoeten. Als de weersvoorspellingen slecht zijn kan het zijn dat we de locatie moeten veranderen of de shoot moeten verplaatsen. Mocht dit het geval zijn dan neem ik een dag van te voren telefonisch contact op.

Na de shoot

Na de shoot zit het werk er voor mij nog niet op. Uit al die foto’s die gemaakt zijn maak ik een selectie. De foto’s die als eerste afvallen zijn foto’s die onscherp zijn of waar mensen hun ogen dicht hebben. Daarna volgt een tweede selectie waarbij ik gelijke foto’s met elkaar vergelijk en kies ik de beste ervan uit. Dan begint het bewerkingsproces: licht, kleur en contrast worden aangepast. Zodra dit klaar is begint de laatste ronde het finetunen. Omdat dit nog best wel wat werk is reken ik hier 1 a 2 weken voor. (In de praktijk is het vaak eerder klaar, omdat ik veel te nieuwsgierig ben naar de foto’s)

Via de mail krijg je een link naar online galerij. Deze is beveiligd met een wachtwoord en pincode om te downloaden. (Dit alles om jullie privacy te waarborgen). Uit deze galerij mag afhankelijk van het gekozen pakket een aantal foto’s worden uitgezocht die je op hoge resolutie wilt ontvangen. Dit gebeurt via WeTransfer. Uiteraard is er de mogelijkheid tot het bijkopen van foto’s.

Tijdstip

Zorg ervoor dat jullie op de afgesproken tijd aanwezig zijn. Dit is zowel voor jullie als voor mij prettig. Mocht het onverhoopt door omstandigheden niet lukken laat dit dan even weten.

Betaling

De boeking is definitief als 25% van het totale bedrag voldaan is. Het resterende bedrag wordt tegelijk met het sturen van de galerij gefactureerd. Deze dient binnen 14 dagen voldaan te zijn.

Kleding

Bij groepsfoto’s kan het handig zijn om van te voren na te denken wat jullie voor kleding aan willen hebben. Veel verschillende kleuren geeft vaak onrust in een foto. Kies er liever voor 1 of 2 kleuren. Dit mogen uiteraard wel verschillende tinten in die kleur te zijn.

Verder is het af te raden om drukke prints en/of logo’s op de kleding te dragen. Deze vragen vaak erg veel aandacht.

Gebruik foto’s en publiceren

De foto’s mogen in eigen beheer worden afgedrukt, echter is Eerensfotografie niet verandwoordelijk voor het eventuele (kleur) verschil. Het is toegestaan online foto’s te plaatsen, mits onder vermelding van de fotograaf als maker van de foto’s. Ieder andere openbaarmaking van de foto’s is zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf niet toegestaan.

Als fotograaf blijf ik het auteursrecht hebben met inbegrip van het recht tot openbaarmaking. Ik mag de foto’s gebruiken om mijn werk te promoten op mijn website, fototentoonstellingen/ wedstrijden en andere soorten publicaties. Ten alle tijden zal ik bij publicatie niemand benadelen of zijn/haar naam schaden.