De shoot

Allereerst: wat leuk dat je geïntresseerd bent in een fotoshoot!

Hoe gaan we te werk bij gezinsshoots, loveshoots en zwangerschapshoots op locatie?
We plannen een datum en gaan op zoek naar een geschikte locatie. Het licht is aan het einde van de dag op zijn mooist. Bij voorkeur spreken we af rondom het ‘gouden uur’ (zondsondergang). Als er kleine kinderen bij zijn proberen we er rekening mee te houden dat het niet te laat op de avond wordt. Boeken in het voorjaar of najaar is daarom met jonge kinderen wenselijk.

Veel mensen vinden het toch wel spannend om voor de camera te staan. We doen alles lekker rustig aan en je zult merken dat gedurende de shoot die spanning verdwijnt. Ik zorg voor een ontspannen sfeer. Gemiddeld duurt een sessie 1 à 1,5 uur.

Mijn foto’s kun je lifestyle foto’s noemen. Mijn doel is jullie zo ontspannen mogelijk op de foto te zetten. Jullie kijken vooral naar elkaar en maken contact met elkaar. Naar ‘het vogeltje’ kijken hoeft dus zeker niet! Uiteraard vertel ik hoe je kan staan en naar wie je moet kijken. Vooral met kleine kinderen gaan we ook lekker bewegen! 

Bij een zwangerschapshoot vertel ik precies hoe je kan staan, waar je je handen laat en waar je naar moet kijken. Je zult merken dat je gauw genoeg doorhebt hoe het werkt. Er is een client Closet met een aantal prachtige jurken en grote chiffon doeken. Hier mag je gratis gebruik van maken.

 

Eerensfotografie mommy&me Eerensfotografie mommy&me
Eerensfotografie Babyshoot-2 Eerensfotografie zwangerschapsshoot

Studio

Je kunt ervoor kiezen om je zwangerschapshoot in plaats van op locatie in mijn studio te houden. Er zijn verschillende achtergronden en ik heb een client closet met een aantal prachtige jurken en grote chiffon doeken die we tijdens de shoot kunnen gebruiken. Een studioshoot neemt ongeveer 1 a 1.5 uur in beslag en er is genoeg tijd en ruimte om even uit te rusten 

Newborn: deze shoots vinden altijd binnen plaats, met voorkeur in mijn studio. Hier beschik over verschillende materialen die ik gebruik tijdens de shoot. Zijn jullie niet in staat om bij mij te komen, dan kom ik ook graag bij jullie langs.
Van te voren maken jullie een keuze uit een lijst qua kleuren en props.

Een newbornshoot duurt gemiddeld zo’n 2 uur, maar kan uitlopen tot 3 uur. Er is ruimte om je baby te voeden, te verschonen en eventueel te troosten. Een newbornshoot vraagt om rust en geduld. Ik volg de baby ten alle tijde en doe niets wat de baby niet fijn vindt.

N.B. Mijn studio bevindt zich bij mij thuis op de zolderverdieping

 

"Spanning hoort erbij, maar naar een paar minuten ben je de camera vergeten"

Eerensfotografie Zwangerschapsshoot Heleen

Nabewerking

Na de fotoshoot maak ik de eerste selectie. Foto’s die onscherp zijn vallen direct af. Om alles uit de foto te halen bewerk ik ze voor de eerste keer. De geselecteerde foto’s plaats ik vervolgens in een afgeschermde online gallery. Via je mail krijg je een link met bijbehorende inlogcode. Dit zal ongeveer 1-2 weken duren.

Dan is het tijd voor jou om uit de gallery een selectie te maken van foto’s die je graag digitaal wilt ontvangen. Bij elke boeking zit een standaard aantal foto’s inbegrepen. Zodra ik jouw selectie heb ontvangen ga ik aan de slag met de tweede bewerkingsronde.  Van het moment van jouw selectie tot het versturen van de definitieve bestanden kan ongeveer 2 weken in beslag nemen.

Bij deze voorbeeld-foto kun je goed zien hoe anders een foto kan worden. Alle informatie zat al in deze foto, er is dus niets aan toegevoegd met bijv. Photoshop. 

"Nabewerking is belangrijk, omdat je dan alles uit de foto kan halen wat er in zit"

What to wear?

  • Allereerst: trek iets aan waar jij je prettig in voelt!
  • Vermijd drukke prints en logo’s, deze trekken namelijk erg veel aandacht. Zonde, want het gaat juist om jou, je gezin en jullie verhaal!
  • Neem eventueel meerdere setjes mee. Ook leuk voor de diversiteit van de foto’s
  • Bij groepsfoto’s is het handig om de kleding op elkaar af te stemmen. Dit zorgt voor eenheid in de foto. 1 kleur in verschillende tinten is prima, maar vermijd verschillende felle kleuren binnen de groep.
  • Natuurtinten doen het altijd heel goed op de foto, zoals: crème, beige, zand, bruin, camel, terra of legergroen
  • Voor de dames beschik over meerder jurken in de Client Closet, hier mag je gratis gebruik van maken. Geschikt voor gezinsshoots en zwangerschapsshoots.